Azt hiszem, ez volt életem legnagyobb futósikere. Versenyt nyertem már egy párszor (nem sokszor, talán a két legjobb félmaratoni időm ért egyben aranyat is, meg 1-2 kisebb crossfutás), de hogy egy olyan versenyen, ami abszolút debütálás a számomra, ennyire hideg fejjel, maximálisat nyújtva tudjak végigmenni, hatalmas pályacsúcsot futni és még a fiúkat is megszorongatni az utolsó két szakaszon, erre minden eddiginél büszkébb vagyok. Madarat lehetne velem fogatni, nem cserélném el ezt az élményt egy Oscar-díjra sem.

Apropó Oscar, akkor jöjjön a köszönetnyilvánítás, mert ez a műsor nem jött volna létre, ha nincs:
- BF, akinek az évekkel ezelőtti tanácsai talán most kezdenek beérni – vagy a fejem lágya benőni :o) Jobb későn mint soha!
- Dildi+ Jucus+ KerCsabi, akikkel végigmentünk bejáráson Piliscsabától Kisrigóig, és akik megtanítottak arra, hogy nem szégyen, sőt kifejezetten hasznos az emelkedőkön gyalogolni. Nélkülük Klastrompusztáig se jutottam volna, vagy legfeljebb négykézláb!
- Jil+Ray+Gergő, akik a mindennapokban társként/futótársként/barátként segítenek
- Lego kutya
- annyi barát és ismerős, aki bíztatott, esetleg próbálta rám rakni a győzelem terhét – nem hagytam magam, de nagyon jól esett, hogy hisznek bennem, ez plusz erőt adott
- Femina, aki „végigtolt” a pályán, ha a 170-175-ös felső pulzushatár volt a „Lassíts!”, akkor ő volt a „Gyorsíts!” és így a rendőrelv szerint szépen, a nekem ideális tempóban, nem elfutva, de hála Feminának nem is kieresztve masíroztam a célig
- Balázs, aki anno szülőatyja volt a versenynek és Lúdtalp+Alow, az útvonal kitalálói
- és végül de nem utolsó sorban: a teljes T100 szervező- és segítőgárda, fantasztikusak voltatok! Külön kiemelném a frissítőpontok személyzetét, a sok szeretetet, amit kaptam, mind mind kilométerre váltottam. És nagyon sokszor hálával gondoltam arra is, aki a narancssárga jeleket festette – bár sokat szerint nem volt 100%-os a jelölés, én úgy gondolom, hogy nem is kell hülyebiztosnak :o) lennie, viszont minden egyes narancssárga pötty és vonal azt jelentette nekem, hogy jó helyen járok, figyelnek rám, gondoltak rám, ez főleg az utolsó harmadban nagyon sokat jelentett.

No meg köszi az időjárás- és talajviszony felelősnek. Nem csak a béna magyar időjós honlapokat néztem előtte, és szerencsére külföldiában tényleg jobban tudják mi a dörgés: az itthoniak 24-25, a kintiek 18-21 fokot mondtak, utóbbi jött be).
Továbbá
Anyunak + Apunak a génekért :o), mert erre a versenyre messze nem edzettem annyit, ami ezt az eredményt indokolná.

És még néhány dolog, amit muszáj leírnom, ezek azok a dolgok, amik magasan kiemelik a T100-at a többi verseny közül (BSI, figyelj!!!):
- a női fazonú póló a lányoknak olyan figyelmesség, amivel még Rómában sem sikerült meglepniük. Nem mellesleg jó az anyag és a design is
- kisméretű, tökéletes anyagú rajtszám: nem lóg le rólam a szélrózsa minden irányába, nem szúr a sarka, nem izzadok alá. Szuper!
- a díjazás! Tudom, hogy ez csak 4x3 embert érint, de nagyon jó, hogy Csanyáék felismerték, hogy a rézbilik kora lejárt. VTFM-en a gravírozott kulacs, most az üvegplakett mind önmagában is remekül kinéző darabok. A hagyományos kupák olyan rondák, hogy folyton dilemmában vagyok, hogy eldugjam őket, vagy kitegyem, mert a teljesítményre, amit jelképeznek, büszke vagyok. Ezek egyelőre a kupiszobában vannak egy polc tetején, de a VTFM+T50 trófeák a nappaliban, mindig szem előtt kaptak helyet.
- és amit a BSI akkor se tud hozni, ha akar (a mennyiség nem tud átcsapni minőségbe): a fantasztikus segítőcsapat (melynek én is tagja voltam az összes korábbi versenyen, erre nagyon büszke vagyok) és a családias hangulat. Ezen a versenyen otthon érzem magam!

Szerző: Hiver

4 komment

Címkék: t50

A bejegyzés trackback címe:

https://42195.blog.hu/api/trackback/id/tr112930417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tapirka1014 2011.05.25. 12:47:43

BSI figyel, bár ezt a témát már átbeszéltük :-)
- 5 női indulónál elég egyszerű akár egyesével is felhívni őket, hogy mekkora pólót kérnek. Viszont amikor mondjuk 1200-ból 500-an nem adják meg a méretet a nevezésnél, akkor mi van? Építsük be a nevezési díjba a biztonsági tartalékot külön a férfi és külön a női pólókból? Lenne nagy öröm :-)
- Ha megfigyelted, nagyjából igaz a következő: kis verseny kis rajtszám, nagy verseny nagy rajtszám. A nagyoknál meg kell felelni a szponzori szerződéseknek, médiamegjelenéseket biztosítani.... A rajtszám erre tökéletes felület, hiszen a tévében ott a futón. Az amatőrök folyton sírnak a rajtszám mérete miatt, lehajtogatják, bezzeg a profik szó nélkül viselik, őket nem zavarja (nézd csak meg a nagy versenyek rajtszámait). Ez vajon miért van?
- A rézbilik kora nem járt le, mindenhol adnak ilyeneket. Nálunk is nyerhetsz üveg, fa, fém, kerámia díjakat, igaz nagyrészt rézbili van. Teljesen egyetértek, hogy szebb-jobb, nagyobb becsben tartott egy dizájnos díjazás, de kinek van ideje heti 1-2 versenynél mindig kitalálni valami újat (a győztesek szűk köre nagyjából állandó)?
- A családiasság sajnos sosem lesz BSI standard :-( Amíg csanyáék eseményeit 10-20 barát/lelkes futó csinálja szívességből, szeretetből a BSI eseményein 300-1500 ember dolgozik fizetésért.

Teljesen más jellegű eseményekről van szó, nem lehet egy Futóbolondságot összehasonlítani egy Budapest Maratonnal. Vagyis lehet, de nincs értelme. Mint ahogy az almát sincs értelme összehasonlítani a naranccsal. Mindkettő gyümölcs, aztán itt ki is fújt...

Hiver · http://42195.blog.hu/ 2011.05.25. 13:32:17

@tapirka1014:
- a pólókérdés semmivel sem bonyolultabb attól, hogy női v. ffi (igaz, így 2 féle fazont kell menedzselni, valahol ez belefér az időbe, valahol nem). Attól hogy a hülyéje nem írja be, hogy XS vagy XL a mérete, attól még a nemét tudod. Ha nem írta be, kap L-est, így járt. Ha ffi, férfi L-est, ha nő, női L-est.
- a méretet még értem, bár mintha más lenne egy olasz maraton rajtszámán a szponzori felület %ban, de ez nyilván a piactól is függ, ehhez nem értek. De az anyag, az nem kisverseny/nagyverseny függő
- rézbili: ez az egyéni heppem, nem kéne minden versenyre újat kitalálni, lehetne ugyanolyan acél kulacs, vagy ugyanolyan üveg, vagy fa bármi, csak ne ezek a randa réz(hatású) izék...
- családias: hát igen, ezt írtam, hogy erre a BSI-nek esélye sincs, de kisebb versenyek még dolgozhatnak ezen

egyébként alapvetően nem csak a volumen más, hanem a mentalitás: nem mindegy, hogy szívvel-lélekkel, vagy piaci alapon... Amíg a BSI az embereit heti 60-70 órában zsigereli (mert ez nem más, még ha szereted, akkor is), addig nem fogják tudni igazán szívvel-lélekkel csinálni, mert akkor a munkájuk 2/3-a nem fog beleférni az időbe :o(

7241gabi 2011.05.26. 12:07:40

Hiver, neked nem mindegy, hogy ffi vagy női fazon? Úgyis csak a gyerekméret jó, az meg uniszex:-)

Hiver · http://42195.blog.hu/ 2011.05.26. 12:12:46

@7241gabi: meglepő módon a T50-es S-es póló nem lóg rajtam, mint a tehénen a gatya. A nyakkivágása egy kicsit bő hozzám, de még így is teljesen hordható viselet. Végre :o)
A római S-es (uniszex fazonú) póló is egész korrekt abból a szempontból, hogy nem túl bő, csak a hosszából kéne levágatnom, és az is fasza lenne.
A mostanában kapott BSI-s fehér + Tatai Minimaratonos pólók viszont be vannak készítve az "amit egy maraton elején el lehet dobni" fakkba...