Suli

2010.06.11. 07:07

Régóta szemeztem valami ilyesmivel, de otthon túl egyszerű lett volna, ezért a nehezített pályát választottam. Mivel abszolút futással összefüggő a dolog, ezért ezeket a történéseket is ideposztolom, így nem csak unalmas kilométerelszámolásokat lehet majd olvasni, hanem unalmas tanulnivaló beszámolókat is:-)

Szóval személyi edző leszek, vagy mi a szösz. Ezt itt úgy hívják, personal trainer, és nagyon nagy piaca van. Főleg, hogy enélkül a papír nélkül még recepciós is alig lehetsz egy edzőteremben. Eddig jól hangzik. Hogy mennyibe kerül a kurzus, azt most hagyjuk, elég annyit tudni róla, hogy iszonyatosan sokba, pont annyiba, hogy az ember mindenképp végigcsinálja... A nehezítés nem a tananyag, hanem az angol. Sosem gondoltam volna, hogy a rákbetegségek fajtáit fogom szótárazni, de ma mondjuk pont ezt teszem.

A kurzus 2 nagy részből áll: certificate III és - meglepő módon - certificate IV. Az első ún fitness instructor képesítést ad, és 10 hét alatt kell levizsgázni, nekem ez a hi. aug. 23. egy könyv van, 20 fejezettel. Az egész folyamat online megy, így egy fejezetet letölthetsz, azt megtanulod, kitöltesz egy hozzákapcsolódó kvízt és akkor mehetsz tovább a következő fejezetre. Közben párhuzamosan kell egy munkafüzetet is töltögetni, illetve találni egy mentort (azt honnan fogok akasztani???), aki a munkafüzetbe néha beírogat rólam dolgokat.

Amennyire látom, ez a certIII csak bevezető a továbbiakhoz. A IV-es kurzus 5 részre van bontva, a végső vizsga ideje jövő május. Konkrétan véreset fogok pisilni, mire ezt megcsinálom, de hát...

A mai adag a könyv 1. fejezetének elolvasása, megértése+szótárazása, és persze megtanulása. Holnap remélem abszolválom a kvízt, és továbbléphetek a 2. fejezetre. Nagyjából július elejére szeretném a teljes könyvet letölteni, aztán mentort keresni, július közepére  boldogulni a mentorral és a mfüzettel egyránt, és olyan július 23-24. körül levizsgázni. Merthogy a vizsgahatáridők végső dátumok, előtte bármikor meg lehet csinálni, és akkor annyival hamarabb végez az ember. Le sem merem írni, hogy mikorra szeretnék végezni. Legyen elég annyi, hogy anyukám december 7-ig pesztrál minket, utána hazautazik, és onnantól egy percem sem lesz erre...

Szerző: 7241gabi

2 komment

Címkék: okosleszek

A bejegyzés trackback címe:

https://42195.blog.hu/api/trackback/id/tr612073303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hiver · http://42195.blog.hu/ 2010.06.11. 11:19:22

mentor csak helyi lehet, eloben kell a papiralapu mf-be irkalni, vagy ez is lehetne online?

7241gabi 2010.06.14. 02:09:33

nem, ez helyi kell, hogy legyen, és sk kell írkálni.