Szerző: Hiver

2 komment

Címkék: fotó vero galtür

Kézikulacs update

2011.08.24. 19:45

A vasárnapi kézikulacsozásnak nem lett maradandó károsodás az eredménye, egy egészen kicsi "izomérzés" (még izomláznak se hívnám) a vállamban, ez egyedül a teniszlabda dobálásban akadályozott egy kicsit, de Lego nem reklamált.

Így tehát átment az első teszten (ami negatív élmény után egyben az utolsó is lett volna, ahogy egy ilyesmi övtáskával jártam évekkel ezelőtt), lesz folytatás. Nem kell mindig hátizsák!

A kis zseb letépőzárazható, azt már rá is applikáltam Lego hámjára, hozzon ő is valamit :o)  

Ráadásul most látom a decánál, hogy a tartóba bármilyen kisebb palackot is bele lehet tenni, nekem eszembe se jutott volna magamtól meghekkelni, pedig eléggé adja magát a dolog. Szóval mostantól a 3-5 decis petpalackokat se kell "csupaszon" kézben vinni. Azt majd még megálmodom, hogy a szigetre, résztávozáshoz, amikor leteszem egy oszlophoz a vizet és minden 2. ezernél meghúzom, oda el merjem-e vinni...

Szerző: Hiver

Szólj hozzá!

Címkék: teszt cucc

Már megint...

2011.08.24. 11:50

Már megint itt van a szerelem melegem, már megint izzad a tenyerem - bocs, azt hiszem, felforrt az agyvizem :o)

A hétvégén sikerült újra megbarátkoznom a meleggel - na nem a 3x fokokkal, csak a 25 körülivel. This is the beginning of a beautiful friendship - gondoltam, és lelkesen tervezgettem az eheti futásokat. Erre megint itt a 36 fok, tűző nap, sivatagi feeling, hőségriadó, bent a cégnél a légkonditól egyszerre fázom és izzadok, mert csak huzatot csinál, hideget azt nem.
A kánikula monnyon le!!!
Nem, nem vagyok hajlandó kimenni délután a 36 fokban, vagy késő este a 30 fokban, már jó fáradtan tempót futni. Vagy a hegyre fel. Legó is parkolópályán, 10 perc labdázás után lóg a bele - és ez már az éjféli "hűvösben" volt. Mikor lesz végre ősz?!?

Remélem Galtürben tényleg 17 fok lesz, és akkor még van némi esélyem maradandót alkotni a félmaratonon. Már nagyon várom, most triplán is, a versenyt, a hegyeket és hogy elhúúúúúzzunk végre hűvösebb éghajlatra. Ja, és persze a társaságot!

"Könnyű" 32 terepen

2011.08.21. 22:52

Elkezdtem a villámfelkészülést az I. Hosszútávú Hegyifutó OB-re, ma toltam laza 32,5 kilit a HHH-n:

Felfutottam itthonról FGY-re, ott találkoztam Gankival, de kis csúszásban volt családilag, így a közös indulás előtt még felkocogtam az Árpád-kilátóhoz - ez most nagyon könnyűnek tűnt, és így lett 8:50, a mútkor közepes erőbedobással, 15-tel nagyobb pulzussal lett 8:40, jó! :o) - meg vissza. Aztán nyomtunk Gankival egy Panoráma kört kilátóval a végén, majd egyedül futottam még egy ilyet, aztán még újra felfutottam a sétányig és onnan haza. Jól esett ez a bruttó 4 óra a hegyen, a tegnapi résztávozást nem éreztem a lábaimban, ez jó. Kb. 32,5 km és +800 m szint jött össze.

Közben találkoztunk/tam egy csomó ismerőssel: FGY-nél (meg még 2x) Kékvirággal és Zsotyekkel, a 2. körben Jucussal és Palival, a 2. köröm végén meg egy régi kedves futótárssal, Krittykével, így nem kevés beszélgetéssel tagoltam a futást :o) És közben is szembejöttek ismerősök, Tóth Tomi és Pelsőczi Attila.

Meleg volt, de most nem zavart, elproblémáztam helyette a brand new kézikulacsommal, először küzdöttünk egymással (főleg a balkézben esett nagyon rosszul), de a végére megszoktam, már-már el is felejtettem, hogy a balkezemben van. Kiváncsi vagyok, lesz-e holnap vállban/karban vmi utóhatása a +60 dekás kézisúlyzónak :o)

Jól elfáradtam, nem is futás közben éreztem, hanem utána: aludtam délután 3 órát, és még tudtam volna többet is, és még most sem vagyok túl tettre kész, az ücsörgés jobban esik. Vajon hogy csinálják ezt a gyerekesek, akinek egy ilyen edzés után rögtön szülői szolgálatba kell állni?!

Végre egy érdemi edzés

2011.08.21. 22:44

Tegnap végre sikerült rávennem magam a hetek óta vmi miatt (munka, meleg, fáradtság, lustaság) mindig elhalasztott résztávozásra.
Átütő sikernek nem mondanám, de megcsináltam, és jobban ment, mint tavaly nyáron.
A száraz tények: 8x1000m (végre nem csak 6 db!), 3:58.7-es átlag, legrosszabb 4:02, legjobb 3:54 (utolsó előtti), utolsó 3:59.
A sziget budai oldalán futottam, mert ott be lehetett lőni a tempót, 100 méterenként van felfestés - már ahol, az utolsó pl. úgy el van kopva, hogy egyszer túl is futottam rajta.
Meleg volt (napos, árnyékban lehetett 23-24 fok), ősszel lesz ez jobb is. Addig meg - hitem szerint - ez is pont ugyanannyit ér, mint 10 fokban a 3:50. Nekem legyen igazam :o) Csak csinálni kell...

Szerző: Hiver

Szólj hozzá!

Címkék: résztáv