Ez volt 2011

2011.12.31. 17:22

Most csak a száraz tények, a többit még emésztgetem.
Szumma 2531 km - ez átlagban kevesebb, mint 50 km/hét, ezzel nagyon nem vagyok elégedett.
December lett a legütősebb hónap, az év leghosszabb hónapja (345 km), az év leghosszabb 2 hetével (195 km) és ha a holnapi újévi futás legalább 6 kilisre sikerül, akkor az év leghosszabb hetével is (107+). December az én barátom :o)
Volt sok verseny, sok-sok sikerélménnyel:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A jövő évi terveket holnap este árulom el, addig is mindenkinek hasonlóan sikeres BOLDOG ÚJ ÉVET!

lazulás

2011.12.30. 00:56

Nincs is annál jobb, mint egy jól sikerült futás (28 km-ben 15 km tempó 4:20-ban), 15 p nyújtás és egy adag fekvőtámasz után beizzítani a youtube-ot a szerkentyűn és - többek között - Balkan Fanaticot hallgatva dögleni egy órácskát a fürdőkádban.
(Kicsit) futós klip, nézzétek, hallgassátok, élvezzétek:memo: lehetne ezt még fokozni - kéne gyufa otthonra, hogy meg tudjam gyújtani a gyertyákat...

Szerző: Hiver

Szólj hozzá!

Címkék: zene lazít

Polar OwnIndex - megin' PB :o)

2011.12.30. 00:48

Just for the record: 42 kg, ÉP 46, Polar OwnIndex 61 :o)
Mindez 2 nappal egy kemény fedettpályás 10x600 után, ezek szerint nem történt maradandó károsodás, bátran nekimehettem a mai etapnak.

Szerző: Hiver

Szólj hozzá!

Címkék: poi ép

Szeretek futni :o)

2011.12.23. 19:14

Jó széria

2011.12.23. 18:51

Ha hinnék istenben, most azt írnám, odafentről figyel rám és egyengeti az utamat.

Firenzével kezdődött.
Még a maraton nélkül is egy fergeteges hangulatú hosszúhétvége lett volna, de a futás feltette az i-re a pontot. 32 perc 181-es pulzuson a verseny végén, ez azt hiszem mindent elmond, igazán oda tudtam tenni magam. Jó kis adrenalinlöket volt ez a továbbiakhoz.
2 hét múlva jött a Hungaroring, amit "véletlenül" megnyertem :o) (Tapír az oka!)
Másnap egy baráti kocogás a Börzsönyben, a végére azért itt is sikerült kicsit szépcsapni magam. Ettől függetlenül – vagy épp ezért? - jó volt nagyon.
101 km lett a futóhetem, de tudtam, ez önmagában semmit nem ér, kell még egy ilyen.
Utána okosan sikerült kibekkelnem az izomlázat, és a hét eleji lazítás ellenére egy második jó hetet produkálni.
Futottam fedettpályán is végre, nagyon motiváló.
Majd 2 napra rá jött egy 1:50:28-as Balboa, ahol a legjobb női idővel sikerült feliratkoznom a tizes ranglistába, ráadásul azzal a jóleső érzéssel, hogy bőven tudok majd még itt javítani.
A Balboa estéjén pedig – hab a tortán – megnyertem (azaz megnyerTÜK, jól outsourcingoltam az itt-a-piros-hol-a-pirost és a dartsot) a céges karácsonyi partyn a pontgyűjtős játék fődíját, egy wellness-utalványt.
December 5-18 között – egyetlen pihenőhetet tartva a maraton után – futottam 195 km-t, 2011 leghosszabb 2 hetét teljesítve ezzel. 3500 szinttel, UTMB-s számítás szerint a 195 ezzel megér akár 230 kilit is :o)

Remélem kitart ez a lendület január 29-ig! ;o)

És jókedvem van, és mosolygok: Firenzében a dómkupolában - ahova egyedül mentem fel, ez felért egy meditációval - megfogadtam, hogy újra mosolyogni fogok: "Mindig mosolyogj! Akkor is, ha fáj? Akkor a legszebben!" :o) Ez erőt is ad. Sugárzok, mint Csernobil és úgy érzem, hegyeket tudnék megmozgatni. Egy érdekes tapasztalás például, amikor a zebra felé futok, még messze nem értem a járdaszegélyhez, és az autósok már 100 méterről satufékeznek, hogy átengedhessenek, pedig bőven mögöttük értem volna oda... 

Továbbá nagyon sok ember van körülöttem mostanában, akik a csillagokat is lehozzák nekem az égből. Nem tudom, mivel érdemlem ezt ki (ha egyáltalán), mindenesetre köszönöm.

Hasonló jó szériát kívánok nektek is karácsonyra!

Szerző: Hiver

2 komment

Hiver - tempófutás: 0-1

2011.12.10. 19:04

Kedden elérkezett az ideje, hogy visszavegyek az arcomból.

Későn indulva, egyedül vágtam neki a tervezett 10 kilis felmérőnek. (Addigra már annyira pengének éreztem magam, hogy az 5 km szóba se jött.) Hideg volt, de nem tűnt vészesnek. A bemelegítésnél (még) éreztem az erőt, fejben már írtam a beszámolót a 41:xx (esetleg ha nagyon jól megy 40:xx-es) eredményről - ha így lett volna, már biztos kedd este megszületik ez a bejegyzés :oDDD

Aztán már csak arra emlékszem, hogy valahol 500-nál járok, az időm már itt se túl bíztató (2:04 körül, ami jó is lenne, ha nem szoktam volna mindig lassulni az elejéből...), viszont NEM KAPOK LEVEGŐT. Hiába próbálok nagy levegőt venni, mintha a tüdőmnek csak a 2/3-a telne meg. Éreztem már hasonlót sokszor tempófutások elején, 1-2 kili után mindig ki szokott tágulni a tüdőm, és elmúlik ez a feeling. Most nem így lett, a Palatinusnál már kifejezetten fájt a tüdőm, és még mindig csak 2/3 :o( Láb pörög ahogy kell, pulzus OK, wtf?! Bele is kellett egy kicsit lassítanom, annyira gáz volt a helyzet. 1,5 kilinél még 6:17-et mutatott az órám, ebből lett a fordulónál 10:41. 4:24-es km?! Ezt futottuk Zserzselivel a múltkor 2 órán keresztül, különösebb erőlködés nélkül...

Itt már tudtam, hogy semmi értelme tízest futni, örülök, ha az 5 km-t túlélem, inkább megpróbálok a 2. hosszon nem lassulni. Legalább ez sikerült, bár a Palánál itt is ki kellett dobnom egy kicsit a vasmacskát, mert mintha kést forgattak volna a tüdőmben.
A vége 21:15, 1:30-as félmaratoni tempó bakker. No comment :o(

Hogy mitől lehetett ez a rettenet a tüdőmmel? A szombati füstmérgezés (egy egész este füstöskocsmában), az Olaszország után szokatlan hideg, vagy még a maraton utóhatása? Nem tudom. Mindenesetre a levezetésbe 3-4 percenként bele kellett állnom, magastartás, nagy levegő, óvatos továbbkocogás.

Mikor Tapírnak "újságoltam", mit futottam kedden, azt mondta, sebaj, innen szép nyerni. Akkor nem gondoltam, hogy pár nap múlva szó szerint kell értelmezni ezt a mondatot...

Szerző: Hiver

3 komment

Polar Fitness Test - Update

2011.12.06. 10:22

A tegnapi kommentfolyam eredményeként a ma reggelt megint fitness teszttel indítottam.
Első eredmény: 55, PB :o)
Aztán átállítottam az activity-t High-ról Top-ra, és leesett az állam: 60!
Zsír! Mosmá' csak futni kell, nincs kifogás, nincs nyafogás!

Szerző: Hiver

2 komment

Címkék: teszt polar pulzusmérés

Maraton kipihenve!

2011.12.05. 16:03

"Vegyük komolyabban a futást" jeligére ma reggel hosszú idő óta először ébredési pulzust mértem. És ez alkalommal olyat láttam a poláron, mint még soha: 45-ös pulzust hosszabb ideig, és 2x a 44 is bevillant. (Mindez egy lazítós hétvégén, egy átmulatott szombat éjszaka után másfél nappal.) Eddig 48 körül volt a minimum, mindig azzal számoltam. Most állíthatok át mindent 45-re, de ez legyen a nap legrosszabb híre :o)))

És - Atesz, figyelsz? - a polár fitness teszt is új PB, 53 lett. 
gy.k.: 43-46 között VeryGood, 46 felett Elite, csak a mihez tartás végett ;o)
(Apropó, tudja valaki, pontosan mit mér, mi alapján számol fittséget a polar?)

Asszem alakul a forma...


Update: ha ez így megy tovább, teljesül a régi álmom (miről álmodik a - futó - lány), hogy ugyanannyi legyen az ébredési pulzusom meg a súlyom

Szerző: Hiver

12 komment

Címkék: teszt pulzusmérés